KATA KATA ALUAN ADMIN

Saya mengucapkan ribuan terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk melaksanakan amanah Tuan / Puan, alhamdulillah ibadah korban di kemboja melalui ustaz yahya cambodia tahun ini telah masuk tahun ke 10. Insya allah saya amat berharap Tuan / Puan tetap memberikan sokongan kepada saya, ingin melihat gambar korban yang telah lepas sila KLIK DISINI

APA YANG BEST CAMBODIA ?

Melancong juga mengeratkan hubungan kekeluargaan. Dengan melancong kaum keluarga dapat beramah mesra dan bersenda gurau sambi berhibur. Hal ini amat digalakkan oleh islam, Ibu bapa yang sibuk bekerja serta anak-anak yang sibuk dengan urusan pelajaran dapat bertemu dan bersatu serta mengukuhkan hubungan yang kian longgar. pilihlah cambodia sebagai destinasi anda terdapat banyak tempat yg menarik disana dgn bajet yg murah.
dikapal ini pelancong luar sangat suka sekali, kenapa suka? sebab kita boleh bawa makanan dan pergi makanan didalamnya. sambil makan kapal ini akan round di sungai mekong yang terpanjang no 3 didunia itu, itu best ke?? bukan itu saja, malah sambil makan-makan dengan angin yang nyaman itu dan suasana yang best itu kita juga boleh lihat matahari terbenam sejelas-jelasnya. kan ini sangat best?? tak tahulah anda kan? tapi bagi saya dapat melihat matahari terbenam memang sangat best, ada sesuatu yang dapat dirasakan apabila melihat matahari terbenam.

 dan juga boleh naik kapal round satu kampung yang best, apa yang best?? yang best nya kampung ini dibina atas air ( atas sungai mekong itu ) orang putih panggil river floott, apa entah laaa, memang ooooo bahasa orang putih niiii&^%$@
 dikapal ini pelancong luar sangat suka sekali, kenapa suka? sebab kita boleh bawa makanan dan pergi makanan didalamnya. sambil makan kapal ini akan round di sungai mekong yang terpanjang no 3 didunia itu, itu best ke?? bukan itu saja, malah sambil makan-makan dengan angin yang nyaman itu dan suasana yang best itu kita juga boleh lihat matahari terbenam sejelas-jelasnya. kan ini sangat best?? tak tahulah anda kan? tapi bagi saya dapat melihat matahari terbenam memang sangat best, ada sesuatu yang dapat dirasakan apabila melihat matahari terbenam.
  hotel pula kita boleh tidur hotel yang dikatakan berbintang-bintang dengan harga yang berpatutan, bukan bintang dilangit ya?
tapi saya tak nafikan bahawa ada juga orang malayisa yang datang kesana tapi dalam 4 hari 3 malam hanya habis bajet RM800 saja, kenapa murah sangat?? ada ke macam itu?? ada ! saya pernah jumpa pun. tapi cuba tanya mereka? mereka tidur rumah apa orang panggil (gouse house) apa-apa jelah, dan ada juga yang tidur dirumah saya, mereka ini tak nak tidur hotel diorang kata dah boring dengan icond, jadi diorang nak rasakan suasana kampung. rombongan seperti ini memang bajet tak sampai RM1000.nak ke macam itu?? 
banyak lagi tempat yang menarik disana, seperti muzium tengkorak, apa muzium? ya muzium tengkorak ini muzium yang menyimpan tengkorak saja, tengkorak dalam itu hampir 2 juta yang telah dibunuh pada zaman pol-pot, tahun 1975.
dipasar ini pula pelancong luar sangat minat untuk pergi membeli apa-apa yang mereka inginkan, pasar ini boleh dikatakan pasar borong / pasar barangan terpakai, ada barangan terpakai yang harga RM500 ada yang RM200 ada yang RM50 ada juga RM10, sebab itu saya katakan pasar ini macam-macam ada. best kan??

BORANG QURBAN Sila Klik Disini

BORANG AQIQAH Sila Klik Disini